Stappenplan

De buitenkant van jouw auto moet er natuurlijk tiptop uitzien. Daarom verzorgen we bij Detail Car Care een uitgebreide reiniging van de buitenzijde van jouw voertuig. Zodat je weer in een heerlijk schone auto rond kunt rijden en de auto weer volledig tot zijn recht komt. Hoe we te werk gaan? Dat lees je op deze pagina.

Sommige stappen zijn alleen van toepassing op het gekozen pakket.

Auto Foamen
Foamen
Auto Foamen
Auto Foamen

Voorreinigen met snowfoam

We beginnen met een voorreiniging, zie het als een voorwas. Dat doen we met Foam Shampoo die vuil, insecten, vogelpoep, straatvuil en andere viezigheid verwijdert van de lak en velgen. Het grote voordeel hiervan is dat de eerste laag vuil al verwijderd is, voordat we starten met de handwas. Dat is niet alleen veiliger, maar ook efficiënter.

Velg schoonmaken
Velgen reinigen
Foamen
Foamen
Velgen reinigen
Velgen schoonmaken
Banden borstelen

Velgen en banden reinigen

Natuurlijk besteden we ook voldoende aandacht aan de velgen. Met professionele reinigingsmiddelen verwijderen we vuil, waaronder ijzer, remstof en neerslagverontreiniging van je velgen en banden.

Auto wassen met de hand
Auto wassen met emmer
Handwassen
Detail schoonmaken

Handwassen met 2 emmers

Na het voorreinigen is het tijd voor de handwas. We gebruiken hiervoor een shampoo (ph-neutraal), zachte washandschoenen en voldoende water. Hiermee verkleinen we de kans op krassen op de lak. Het handwassen doen we via de 2 emmer methode, een met schoon water en een met water en shampoo. Daarbij reinigen we grondig de wielkasten, kieren en naden.

Kies je voor het basispakket, dan wassen wij je auto met een Hydro Shampoo. De clean flush formule geeft je voertuig een schone, glanzende en hydrofobe finish. Deze Hydro shampoo geeft een laag op je auto die waterafstotend is.

Schoonmaken met kwast
Detail schoonmaken
Schoonmaken met kwast
Schoonmaken met kwast

Grondig reinigen

Sommige onderdelen van je auto hebben extra aandacht nodig. Bijvoorbeeld het reinigen van trims, kentekenplaten, roosters, grilles, kunststof en de rubbers van jouw auto. Met een kwastje zorgen we ervoor dat alle naadjes en kieren waar we met de washandschoen niet goed bij kunnen grondig schoon worden.

Vliegroest verwijderen auto
Vliegroest verwijderen auto

Vliegroest verwijderen

Vliegroest bestaat uit de ingebrande en geroeste ijzerdeeltjes die bijvoorbeeld op de lak van een auto terecht zijn gekomen. Deze ijzerdeeltjes komen vaak van de remschijven en remblokken. Als een auto remt, worden die ijzerdeeltjes vanwege de luchtwervelingen rondom de wielen in de lucht geslingerd en landen vervolgens op de auto of op de auto’s die in de buurt rijden. De ijzerdeeltjes zijn scherp en veroorzaken krassen als ze in de polijstpad terecht komen. Dit zal het eindresultaat negatief beïnvloeden.

Drogen met droogdoek
Auto drogen
Drogen van lak

Drogen van de auto

Na het grondig reinigen van jouw auto via de voorwas en handwas, maken we de auto droog. We gebruiken hiervoor extreem zachte droogdoeken. Het voordeel hiervan is dat er geen vlekken ontstaan op de lak. Daarnaast drogen we ook met warme lucht.

Het lukt niet om overal te komen met de zachte droogdoeken. Denk bijvoorbeeld aan de velgen, spiegels, grills en kieren. Hiervoor gebruiken we dan ook warme lucht. Daarmee kunnen we ook hier optimaal drogen en voorkomen we vervelende vlekken en waterstraaltjes die goed zichtbaar blijven.

De combinatie van warme lucht en zachte droogdoeken zorgt voor een optimaal droog resultaat en verkleint de kans op krassen.

Auto wax
Auto waxen
Water afstotend wax

Hard-Wax aanbrengen

Nu er een prachtige glans op de lak zit is het uiteraard belangrijk dat die zolang mogelijk behouden blijft. Harde Carnauba wax zorgt voor een ultieme bescherming en geeft de lak en nog diepere (wet-look) glans.

Harde-Wax biedt hoogwaardige bescherming en diepe spiegelglans voor lak, tot wel 3-6 maanden. Daarbij maakt het niet uit welke kleur jouw auto heeft. De glans wordt aanzienlijk verbetert en een speciale beschermingslaag tegen vuil en druppels zorgt voor een gemakkelijk onderhoud. Het zorgt voor een duurzame, beschermende laag die water en vuil afstoot.

Keuze in verschillende merken Waxen

Super Wax
Water afstotend wax

Vloeibare Nano-wax aanbrengen

Super Wax van Detail is een geavanceerde vloeibare Nano-Wax die de lak van een auto conserveert na het wassen. Het zorgt voor een duurzame, beschermende laag die water en vuil afstoot. Hierdoor hoef je jouw auto minder vaak te wassen en is het onderhoud tot een minimum beperkt. Daarnaast zorgt de Nano-Wax voor een diepe glans van de lak en voorkomt het ook dat de laklaag vervaagt en barst.

Creëert een hydrofobe laag
Geeft een diepe glans
Helpt bij het onderhoud van het voertuig

Nano-Wax brengen we aan bij een normale wasbeurt, als we niet hoeven te polijsten!

Hydro-wet-coat
Water afstotend wax

Hydro Wet Coat aanbrengen

Hydro Wet Coat is een bijzondere kwartscoatingoplossing die direct een waterafstotend effect biedt en zorgt voor een mooie glans. Binnen enkele seconden vormt zich een microlaag die niet alleen water afstoot, maar ook vuil weghoudt van de lak. Hierdoor heb je minder onderhoud aan je auto en blijft de lak beter intact.

Hydro Wet Coat brengen we aan bij een normale wasbeurt, als we niet hoeven te polijsten!

Raam schoonmaken
Auto poetsen

Ramen schoonmaken

Met onze ruitenreiniger maken wij de ramen van de auto weer blinkend en streeploos schoon en zorgt voor een helder en veilig zicht. Vervuilde autoruiten verminderen het zicht, wat tot gevaarlijke verkeerssituaties leidt. Onze ruitenreiniger maakt autoruiten streeploos schoon.

Raam coating
Raam coating
Raam coating

Nano Glas raamcoating

Ook de ramen van jouw voertuig hebben het zwaar te verduren. Water, sneeuw, stof, het slaat direct op de ruiten. Daarom hebben we een speciale Nano Glass coating. Deze coating zorgt voor een moleculair net op het glas, dat vervolgens vuil, water en sneeuw afstoot. Daarnaast zorgt deze coating voor extra zichtbaarheid en veiligheid tijdens het rijden. Waterdruppels worden namelijk afgestoten vanaf 40 kilometer per uur.

Motorruimte schoonmaken
Motorruimte reiniging

Motorruimte reinigen

Onze motorruimte reiniging is geen complete restauratie maar een grondige reiniging van alle bereikbare delen, randen, naden, plus het conditioneren van plastic en kunststof delen.
Wij reinigen de motorruimte met reinigingsmiddelen en kwasten. Daarna verzorgen wij de ruimte met een motordressing die is ontworpen om het uiterlijk te verbeteren en een beschermende laag over de motor te vormen. De niet-vette formule zorgt voor een mooie uitstraling en biedt langdurige bescherming voor kunststof, metaal, rubber en slangen. De gevormde beschermingslaag helpt bij het beschermen van het plastic tegen verbleken en barsten, temperatuurveranderingen, bescherming tegen corrosie en maakt verdere reiniging gemakkelijker.

Beschermt tegen corrosie en temperatuurveranderingen
Beschermt tegen plastic vervaging en barsten
Geweldig voor plastic, metalen en rubberen onderdelen
Voegt een beschermende laag toe

Banden zwart maken
Banden zwart maken
Banden zwart maken
Banden schoonmaken
Velg en banden zwart

Banden verzorgen

Onze bandendressing is gemaakt om meer te doen dan alleen herstellen en de zwarte look van je banden te geven. Het is ontworpen om een beschermende film aan het behandelde oppervlak toe te voegen, waardoor een vuil- en waterafstotend hydrofoob oppervlak ontstaat, waardoor het rubber langer fris en schoon blijft. Door zijn UV-bestendige eigenschappen kan het bruin worden en barsten van het rubber voorkomen worden.

Voegt een beschermende laag en hydrofoob effect toe
Voorkomt dat banden vervagen en barsten