Stappenplan

Natuurlijk wil je dat jouw auto er van de buitenkant prachtig schoon uitziet. Immers, niemand rijdt graag in een vieze auto. Maar de binnenzijde van jouw voertuig is minstens net zo belangrijk. Want als jij de weg op gaat, heb je vooral met het interieur te maken. Detail Car Care zorgt voor een grondige reiniging van de binnenzijde van jouw auto. Wij gaan een stap verder dan een keer stofzuigen en het schoonmaken van het dashboard. Bij ons ontvang je een volledige en grondige reiniging, waarna de binnenkant van de auto er weer als nieuw uitziet.

Stofzuigen
Stofzuiger Flex

Stofzuigen interieur

Uiteraard is het stofzuigen van de binnenzijde wel onderdeel van onze reiniging. We beginnen daarmee om het grove vuil te verwijderen. We stofzuigen de stoelen, de vloerbekleding en de kofferbak. Om vervolgens met borstels ook de moeilijk bereikbare hoekjes schoon te krijgen en stof te verwijderen.

Grondig stofzuigen
Stofzuigen
Stofzuiger Flex

Grondig stofzuigen interieur

Uiteraard is het stofzuigen van de binnenzijde wel onderdeel van onze reiniging. We beginnen daarmee om het grove vuil te verwijderen. We stofzuigen de stoelen, de vloerbekleding en de kofferbak. Om vervolgens met borstels ook de moeilijk bereikbare hoekjes schoon te krijgen en stof te verwijderen.

We zullen de details besparen, maar tijdens onze auto interieur reiniging komen we de smerigste zaken tegen. En vaak is men daar zelf niet eens van op de hoogte omdat het verborgen zit tussen interieurdelen, onder de stoelen of banken, in lastige hoekjes en kiertjes, enzovoorts.

Dieptereiniging auto
Bekleding schoonmaken van auto
Bekleding schoonmaken van auto

Stoffen bekleding reinigen

Vervolgens gaan we aan de slag met een dieptereiniging van de bekleding. Door te stofzuigen verwijder je weliswaar wel het stof, maar niet het vuil wat in de bekleding trekt. Wij gebruiken een milieuvriendelijke reinigingsvloeistof voor het verwijderen van vlekken, geurtjes, virussen en huismijt van de bekleding.

Dat doen we in twee stappen: een voorbehandeling en de hoofdbehandeling. Tijdens de voorbehandeling weken we het diepste vuil los. Vervolgens gaan we tijdens de hoofdbehandeling aan de slag met de reinigingsvloeistof. Een speciale krachtige zuigmond verwijdert stof, vuil, geurtjes en andere viezigheid zodat de bekleding van je auto er weer perfect uitziet.

Leer schoonmaken
Leder reinigen van auto
Leer schoonmaken

Lederen bekleding reinigen

Wanneer de stoelen van jouw auto van leder zijn gemaakt, reinigen we niet op de standaard wijze. Detail Car Care gebruikt voor leder een speciaal reinigingsproduct dat het materiaal mooi intact laat. Na het reinigen behandelen we het leder ook nog met een conditioner.

Interieur auto stomen
Stomen van auto
Binnenkant stomen

Stoom reinigen

Een goede manier om de binnenkant van jouw auto schoon te maken is stomen. We gebruiken daarvoor een stoommachine die reinigt met stoom van maximaal 180 graden Celsius. Hiermee bereiken we maximale hygiƫne van het interieur en bereiken we de kleinste hoekjes en kieren. Informeer naar de mogelijkheden.

Dashboard reinigen
Dashboard reinigen

Reiniging en verzorging van het dashboard

De plek in je auto waar het meeste viezigheid op terecht komt is doorgaans het dashboard. Daarom krijgt het dashboard extra aandacht. Eerst maken we met een perslucht pistool en stoom alles stofvrij. Vervolgens maken we het dashboard grondig schoon. Niet alleen op zicht, maar we lopen ook alle knopjes en bedieningshendels na. Om uiteindelijk het dashboard af te werken met een conditioner.

Kunststof schoonmaken van auto
Dashboard reinigen

Reinigen en verzorgen van kunststof delen

Het schoonmaken van de kunststof delen van de binnenzijde van je voertuig doen we met stoom of een speciaal reinigingsproduct. Na het grondig schoonmaken van deze onderdelen gebruiken we een conditioner zodat de materialen langer meegaan.

Deur schoonmaken van auto
Stomen van auto

Deurpanelen reinigen en verzorgen

De deurpanelen pak je natuurlijk voortdurend vast en grondige reiniging hiervan is dan ook een belangrijk onderdeel bij Detail Car Care. We gebruiken stoom en een reiniger om de deurpanelen schoon te maken. Als je de deurvakken leegmaakt, zuigen we deze ook uit. Vervolgens behandelen we de panelen met een conditioner en zien ze er weer tiptop uit.

Stuur reinigen
Stuur reinigen

Stuur reinigen en verzorgen

Wanneer je autorijdt, heb je natuurlijk voortdurend contact met het stuur. De kans is groot dat hier de meeste viezigheid en bacteriƫn terechtkomen. Detail Car Care behandelt het stuur met stoom en/of een speciaal reinigingsproduct voor optimale schoonmaak. Daarbij letten we uiteraard goed op het materiaal en kiezen vervolgens de bijbehorende reinigingsmethode. In ieder geval werken we het stuur af met een conditioner voor het langer meegaan van het stuur.

Automatten schoonmaken
Automatten schoonmaken

Vloermatten reinigen

De vloermatten van jouw auto hebben het zwaar te verduren. Zand, stof, modder, alles komt je auto in en nestelt zich op de vloermatten. Bij Detail Car Care zorgen we daarom voor een grondige reiniging hiervan. Waarbij we eerst de matten grondig stofzuigen en vervolgens uitgebreid schoonmaken met stoom of een reinigingsmiddel. Na de schoonmaak zijn de vloermatten weer als nieuw.

Raam schoonmaken
Auto poetsen

Ramen reinigen

Goed zicht tijdens het rijden is cruciaal. Daarvoor moeten de ruiten optimaal schoon zijn. Vaak worden alleen de ruiten aan de buitenzijde goed gewassen, bij Detail Car Care zorgen we ook voor een grondige reiniging van de binnenzijde van de ramen. Zo heb je optimaal zicht als je de eerstvolgende keer de weg op gaat.