Stappenplan

De buitenkant van jouw auto moet er natuurlijk tiptop uitzien. Daarom verzorgen we bij Detail Car Care een uitgebreide reiniging van de buitenzijde van jouw voertuig. Zodat je weer in een heerlijk schone auto rond kunt rijden en de auto weer volledig tot zijn recht komt. Hoe we te werk gaan? Dat lees je op deze pagina.

Auto Foamen
Foamen
Auto Foamen
Auto Foamen

Voorreinigen met snowfoam

We beginnen met een voorreiniging, zie het als een voorwas. Dat doen we met Foam Shampoo die vuil, insecten, vogelpoep, straatvuil en andere viezigheid verwijdert van de lak en velgen. Het grote voordeel hiervan is dat de eerste laag vuil al verwijderd is, voordat we starten met de handwas. Dat is niet alleen veiliger, maar ook efficiënter.

Velgen schoonmaken
Velg schoonmaken
Velgen reinigen
Foamen
Foamen
Velgen reinigen
Velgen schoonmaken
Banden borstelen

Velgen en banden reinigen

Natuurlijk besteden we ook voldoende aandacht aan de velgen. Met professionele reinigingsmiddelen verwijderen we vuil, waaronder ijzer, remstof en neerslagverontreiniging van je velgen en banden.

Auto wassen met de hand
Auto wassen met emmer
Handwassen
Detail schoonmaken

Handwassen met 2 emmers

Na de voorwas is het tijd voor de handwas. We gebruiken hiervoor een shampoo (ph-neutraal), zachte washandschoenen en voldoende water. Hiermee verkleinen we de kans op krassen op de lak. Het handwassen doen we via de 2 emmer methode, een met schoon water en een met water en shampoo. Daarbij reinigen we grondig de wielkasten, kieren en naden.

Schoonmaken met kwast
Detail schoonmaken
Schoonmaken met kwast
Schoonmaken met kwast

Grondig reinigen

Sommige onderdelen van je auto hebben extra aandacht nodig. Bijvoorbeeld het reinigen van trims, kentekenplaten, roosters, grilles, kunststof en de rubbers van jouw auto. Met een kwastje zorgen we ervoor dat alle naadjes en kieren waar we met de washandschoen niet goed bij kunnen grondig schoon worden.

Vliegroest verwijderen auto
Vliegroest verwijderen auto

Vliegroest verwijderen

Vliegroest bestaat uit de ingebrande en geroeste ijzerdeeltjes die bijvoorbeeld op de lak van een auto terecht zijn gekomen. Deze ijzerdeeltjes komen vaak van de remschijven en remblokken. Als een auto remt, worden die ijzerdeeltjes vanwege de luchtwervelingen rondom de wielen in de lucht geslingerd en landen vervolgens op de auto of op de auto’s die in de buurt rijden. De ijzerdeeltjes zijn scherp en veroorzaken krassen als ze in de polijstpad terecht komen. Dit zal het eindresultaat negatief beïnvloeden.

Drogen met droogdoek
Auto drogen
Drogen van lak

Drogen van de auto

Na het grondig reinigen van jouw auto via de voorwas en handwas, maken we de auto droog. We gebruiken hiervoor extreem zachte droogdoeken. Het voordeel hiervan is dat er geen vlekken ontstaan op de lak. Daarnaast drogen we ook met warme lucht.

Het lukt niet om overal te komen met de zachte droogdoeken. Denk bijvoorbeeld aan de velgen, spiegels, grills en kieren. Hiervoor gebruiken we dan ook warme lucht. Daarmee kunnen we ook hier optimaal drogen en voorkomen we vervelende vlekken en waterstraaltjes die goed zichtbaar blijven.

De combinatie van warme lucht en zachte droogdoeken zorgt voor een optimaal droog resultaat en verkleint de kans op krassen.

Kleien van de lak
Kleien van de lak

Vuil verwijderen van de lak

Ook al zie je het niet altijd, de lak van jouw auto raakt snel beschadigd door de grote hoeveelheid vuil, zure regen of teer die het te verduren krijgt. Wij behandelen de lak uitgebreid en verwijderen alle soorten vuil. Hiervoor gebruiken we een speciaal soort klei in combinatie met een vloeistof. Dit zorgt ervoor dat het vuil wordt losgeweekt en dat de klei zonder problemen zijn werk kan doen. Na deze behandeling zijn de poriën van de lak vrij van vuil en kunnen we starten met het polijsten.

Rubber afplakken voor polijsten
Afplakken polijsten

Afplakken van rubbers

Wanneer we gaan polijsten zijn er 2 dingen die kunnen gebeuren met rubbers en kunststofdelen: de olie in het polijstmiddel kan witte vegen achterlaten en de roterende polijstschijf kan door wrijving schade veroorzaken aan rubbers en kunststofdelen. Beide gevallen willen we dit natuurlijk voorkomen. En dit doen we door het af te plakken.

Zo voorkomen we dat het polijstmiddel resten achterlaat op rubbers en kunststofdelen.

Rupes polijstmiddel
Polijsten
Polijsten
Polijsten
Polijsten auto in Tilburg

Polijsten van de lak

Het polijsten van de lak betekent dat we de dunne blanke laklaag voorzichtig verwijderen. Dit is noodzakelijk om een nieuwe toplaag te kunnen aanbrengen en eventuele krassen weg te kunnen werken. Meestal zijn krassen namelijk niet zo diep en kun je die eenvoudig wegwerken door de toplaag te verwijderen.

We gebruiken hiervoor speciale machines, aangevuld met polijstschijven, polijstmiddelen en compound. Het is afhankelijk van de staat van de lak en de hoeveelheid krassen in de lak, welke methode we toepassen. Dit doen we altijd in samenspraak met jou.

Autopoetsen Dodge
Autopoetsen Ferrari

Ontvetten van de lak

De auto ontvetten na het polijsten is een belangrijk onderdeel om de auto er als nieuw te laten uitzien, zowel bij het polijsten als bij het poetsen. Vingervlekken, polijstmiddel en ander residu op de lak voorkomt een goede binding met de wax.

Auto wax
Auto waxen
Water afstotend wax

Harde-Wax aanbrengen

Nu er een prachtige glans op de lak zit is het uiteraard belangrijk dat die zolang mogelijk behouden blijft. Harde Carnauba wax zorgt voor een ultieme bescherming en geeft de lak en nog diepere (wet-look) glans.

Harde-Wax biedt hoogwaardige bescherming en diepe spiegelglans voor lak, tot wel 3-6 maanden. Daarbij maakt het niet uit welke kleur jouw auto heeft. De glans wordt aanzienlijk verbetert en een speciale beschermingslaag tegen vuil en druppels zorgt voor een gemakkelijk onderhoud. Het zorgt voor een duurzame, beschermende laag die water en vuil afstoot.

Keuze in verschillende soorten Waxen

Wax Guard pasje
Wax Guard sticker
Auto voor het wassen
Auto na het wassen
Lakverzegeling Detail Car Care

Wax Guard lakverzegeling

Wax Guard bestaat uit microfijne deeltjes die zich tijdens een behandeling aan elkaar verbinden. Door de verbinding ontstaat één homogene beschermlaag op de lak. Een unieke lakverzegeling op basis van hoogwaardige waxsoorten en polymeren. Geeft een zichtbaar hoger en diepere glans aan de lak van je auto. Bovendien beschermt Wax Guard de lak tegen vuil, zure regen, UV-straling, strooizout, luchtverontreiniging, straatvuil en weersinvloeden.

Dit betreft een optie!

Raam schoonmaken
Auto poetsen

Ramen schoonmaken

Met onze ruitenreiniger maken wij de ramen van de auto weer blinkend en streeploos schoon en zorgt voor een helder en veilig zicht. Vervuilde autoruiten verminderen het zicht, wat tot gevaarlijke verkeerssituaties leidt. Onze ruitenreiniger maakt autoruiten streeploos schoon.

Raam coating
Raam coating
Raam coating

Nano Glas raamcoating

Ook de ramen van jouw voertuig hebben het zwaar te verduren. Water, sneeuw, stof, het slaat direct op de ruiten. Daarom hebben we een speciale Nano Glass coating. Deze coating zorgt voor een moleculair net op het glas, dat vervolgens vuil, water en sneeuw afstoot. Daarnaast zorgt deze coating voor extra zichtbaarheid en veiligheid tijdens het rijden. Waterdruppels worden namelijk afgestoten vanaf 40 kilometer per uur.