Zo verwijder je saharazand van je auto

Wil je het saharazand van je auto verwijderen zonder de lak te beschadigen? In deze blogpost leggen we uit hoe je dit het beste kunt doen. We bieden een stappenplan voor het wassen van je auto en geven advies over de beste producten om te gebruiken. Daarnaast delen we handige tips en tricks om je auto weer te laten glanzen!

Hoe komt saharazand op mijn auto?

Vraag je je af hoe saharazand op je auto terechtkomt? Simpel gezegd, dit zand komt uit de sahara en wordt door zuidelijke winden naar ons land geblazen. Dit fijne, gele stof komt op je auto terecht als het regent of door de lucht in combinatie met wind. Nu je weet hoe het zand op je auto komt, is het tijd om het weer te verwijderen.

Benodigdheden voor het verwijderen van saharazand

Om saharazand van je autolak te verwijderen, heb je speciale producten nodig. Deze producten zorgen ervoor dat je je auto krasvrij kunt wassen. Dit is wat je nodig hebt:

  • tuinslang met sproeier of emmers water
  • autoshampoo
  • autospons of washandschoen
  • microvezel droogdoeken
  • spray wax en detailing spray

Stappenplan: saharazand verwijderen van je auto

Volg dit stappenplan om je auto grondig schoon te maken en het saharazand te verwijderen:

Stap 1: spuit het saharazand af

Voordat je begint met wassen, spuit je de auto af met water om het meeste saharazand te verwijderen. Gebruik een tuinslang met sproeier of giet emmers water over de auto. Dit verwijdert een groot deel van het zand.

Stap 2: autowassen

Vul een emmer met warm water en autoshampoo. Gebruik een autospons of washandschoen om de lak te wassen. Begin bovenaan en werk naar beneden. De juiste autoshampoo zorgt voor een grondige reiniging, waardoor het saharazand gemakkelijk verwijderd wordt.

Stap 3: afspoelen

Na het wassen spoel je de auto af met een tuinslang of emmers water om alle shampoo en resten van saharazand te verwijderen.

Stap 4: afdrogen

Gebruik een microvezel droogdoek om de auto af te drogen. Deze doek absorbeert het water goed en werkt krasvrij.

Extra tips om saharazand te verwijderen

Wil je je auto extra beschermen tegen stof en vuil? Behandel de lak dan met een detailing spray wax. Dit is een glansversterker die je op de lak spuit en uitwrijft met een microvezeldoek. Het zorgt voor een hogere glans en een vuil- en waterafstotende werking. Mocht er weer saharazand op je auto komen, dan kun je het gemakkelijk afspoelen met een waterspuit, hogedrukreiniger of in een wasbox.

Met deze tips en stappen kun je ervoor zorgen dat je auto weer mooi schoon wordt, zelfs na een saharastofstorm.
Houd je auto glanzend en beschermd met de juiste zorg en producten.

Je auto laten wassen door Detail Car Care?